Zangcollege Laus Deo

Repetities

Repetities

De wekelijkse repetities van zangcollege Laus Deo vindt plaats op de donderdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur. Plaats koorzolder (2e etage) van de pastorie van de H. Antonius Abt kerk op de Scheveningseweg 233
Met uitzondering van de vakantieperiode.

Er wordt eerst ingezongen — hierbij wordt aandacht besteed aan een goede ademhaling. Er worden oefeningen gedaan voor stemvorming en gehoortraining en ook voor het mooi laten mengen van de verschillende stemgroepen.

Daarna wordt de muziekpartij doorgenomen voor de eerstvolgende viering. Er wordt veel ‘A Capella’ gezongen (zonder begeleiding), om het luisteren naar elkaar te bevorderen.

Omstreeks 21:00 uur is er een pauze met een kopje koffie of thee.
Na een kwartiertje wordt de repetitie voortgezet tot ± 22:00 uur.
Tijdens dit laatste gedeelte worden in de regel nieuwe werken ingestudeerd.

Ook meedoen?

Heeft u ook zin om eens een keertje te komen kijken hoe het bij ons gaat?
Kom dan eens luisteren als wij een viering zingen (zie de Programma pagina);
of kom op één van de repetities.  Neem voor dit laatste wel even van tevoren contact op met de voorzitter of de dirigent.
U bent van harte welkom!

Noten lezen

Als u van zingen houdt maar geen noten kunt lezen, is dat geen probleem. Tijdens de repetities wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.  Ook zijn er oefenbestanden om thuis te oefenen met behulp van de computer.  Door de noten op het scherm te volgen leert u ook sneller muziek lezen!  Voor meer informatie, zie de Oefenbestanden pagina.

print