Zangcollege Laus Deo

Dirigent

Dirigent

Patrick HopperSinds 2005 is Patrick Hopper dirigent van Laus Deo.   Patrick begon zijn orgelstudie op 13 jarige leeftijd en zette deze voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.  Omstreeks deze tijd speelde hij na de Hoogmis elke maand op het 3-manuaals Franssen orgel in de Elandstraatkerk te Den Haag (die nu beiden officeel tot monument zijn verklaard).  Sindsdien is hij aan vele kerken verbonden geweest en is thans organist/dirigent in de St. Antonius Abt kerk in Scheveningen.  Bij de Anglicaanse kerk St. John & St. Philip heeft hij een kinderkoor opgericht dat hij gedurende 4 jaar leidde.  Het koor speelt nu nog steeds een belangrijke rol in de opleiding van jeugdige zangers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Patrick concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en heeft tournées gemaakt in England, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Rusland en de V.S.  Ook is hij een vaak gevraagd begeleider. Zijn repertoire omvat werken uit de vroegste orgeltabulaturen tot hedendaagse werken, met nadruk op de Nederlandse orgelmuziek, die hij graag in het buitenland laat horen.

Patrick is ook actief als componist en won met een miszetting de eerste prijs op het Millenium Music Competition bij St. Patrick’s Cathedral, Armagh, Noord Ierland in 2000 (uitgezonden op Radio Telefis Éirann).  Patrick krijgt regelmatig opdrachten van koren in de Benelux en daarbuiten.

Patrick is ‘Fellow of the Royal College of Organists’.

print